Det er desverre ingen aktivitet på denne gruppen. Er det noen som ønsker å dra i gang og ha ansvaret, ta kontakt med styret

Klubb har fullt utstyr for trening av agility, men har ingen egnet sted å trene per dags dato. Det er derfor lite aktivitet i gruppen. Vi håper å finne en løsning slik at aktiviteten kan ta seg opp igjen. 

Klubben har medlemmer som har vært aktive ekvipasjer og har hevdet seg i toppen. Med blant annet ei som har deltatt på det norske landslaget. 

Det er muligheter å få prøve agility i vinterhalv-året i ridehall.

Hva er agility?

Agility er en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og fører. Konkurranser foregår i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, og på kortest mulig tid. Hundeføreren bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må følge for å lykkes. Agility er en av de raskest voksende sportsgrenene for hunder.

Agility utøves på en agilitybane der hindre er satt i system etter bestemte regler. Hindre kan være bommer, vipper, slalåm, tunnel (rør og pølse), bord, lengde-, høyde- eller hjulhopp og møne satt i system og kombinasjoner. Det arrangeres også agilitykonkurranser for lag og i hopp. Hoppklassene inneholder ikke hindre med kontaktfelt eller hinderbord.

Det skal være minst 15 hindre med en avstand på mellom 5 og 8 meter. Den totale banelengden hunden skal tilbakelegge skal være mellom 130 og 150 m. Banestørrelsen kan variere ganske mye, men store baner kan måle opp til 30 x 40 meter.

Agility krever mye trening om man vil bli god. De beste ekvipasjene kan komme med på landslaget, men de fleste velger å drive med denne sporten for sin egen og hundens fornøyelse.

Alle hunder i alle størrelser, raser, blandinger og fasonger kan trene agility. Det sies at hunder som trener agility lever lengre.